Principy a ochrana soukromí na 4home.cz

4home.cz přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko "Rozumím" souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete podrobněji nastavit nebo kdykoliv vypnout v Nastavení soukromí

Záclony a závěsy ochrání vaše soukromí

26. 07. 2012 |

Záclony a závěsy jsou ve většině domácností nedílnou součástí interiérových doplňků. Často se podílí na dotvoření a zútulnění našeho domova. A nelze jim upřít ani jejich praktičnost. Důležité však je, vybrat pro váš interiér ty správné.

A váš účet za topení bude nižší

V první řadě se podíváme na ty vlastnosti záclon a závěsů, které nám zpříjemní naše bydlení. Jak záclony, tak závěsy jsou známé pro své vlastnosti šetřit za energie. Nejen oknem, ale i balkonovými dveřmi totiž často utíká z bytu teplo, i když to vypadá, že okna dokonale těsní. V létě to samozřejmě až tak nevadí, ale v zimě to může být velmi znatelná úspora.

Záclony nám také stráží naše soukromí. Své o tom vědí zejména lidé bydlící v prvních patrech s okny do ulice. Bez záclon by nám všichni kolemjdoucí mohli koukat klidně až do talíře. To samé dvojnásob pak platí i o závěsech. Jednoduše zatáhneme a zvědavá sousedka se může snažit, jak chce, stejně nic neuvidí.

Závěsy oceníte také, pokud máte rádi klidný spánek. Zabrání nežádoucímu světlu, aby vás rušilo ze sladkých snů. Existují závěsy, které jsou určeny k tomu, aby vytvořily v pokoji tzv. blackout - neboli dokonalé Závěs Blossomzastínění místnosti.

Stejně tak, pokud si vyberete správný typ závěsů, vás nemusí rušit ani nepříjemný hluk z ulice. Některé moderní závěsy jsou totiž uzpůsobené k tomu, aby hluk zadržovaly.

Designové závěsy a záclony domov oživí

Vedle praktických výhod jsou však záclony i závěsy oblíbené díky tomu, že s nimi jednoduše, efektivně a často i levně dotvoříte interiér do požadovaného designu. Pokud dáváte Závěsový komplet Sharlotapřednost klasice v podobě světlých záclon, rozhodně to neznamená, že vaše okna musí působit nudně. I mezi klasickými záclonami si můžete vybírat z různých vzorů a typů záclon. Oblíbené jsou žakárové záclony nebo třeba provázkové záclony.

Pokud váš interiér potřebuje oživit, můžete zvolit barevnější, živější záclony. Nebo si ponechat klasické bílé a doplnit je barevnými designovými závěsy. Pro jednodušší výběr jsou k dispozici také závěsové komplety. Které obsahují záclony i závěsy krásně ladící dohromady. Mějte však na paměti, že i záclony a závěsy musíte vybírat vzhledem k barvě a ladění vašeho interiéru. Při nesprávném výběru by pak barevné závěsy mohly působit velmi neesteticky.Závěsový panel Azték

Velmi efektně pak v interiéru působí závěsový panel nebo japonská stěna, která spolehlivě nahradí klasický závěs a navíc bude dokonalým designovým prvkem ve vašem interiéru.

Závěsy podle Feng shui

V poslední době se hojně rozšiřuje obliba zařizování interiérů podle čínského učení Feng Shui, které vnáší do domovů harmonii. Toto čínské učení neopomíjí ani funkci závěsů v Provázková záclona Evitainteriéru. Podle Feng Shui bychom měli naše obydlí harmonizovat podle dvou základních energií: Jin a Jang.

Místnosti zařizujeme primárně podle toho, jakou by měly plnit funkci. Tam, kde je vyžadována stimulační a aktivní energie, například pracovna či obývací pokoj, řídíme se podle energie Jang. To znamená okna bez jakékoliv výzdoby, co nejméně zastíněná, aby propouštěla co nejvíce aktivní energie. Pokud po nějakém zastínění toužíte, pak zvolte závěsy a záclony, které Pruhované voályzakrývají pouze okno a nesahají až k zemi, jednoduché a minimálně řasené.Stejně dobře poslouží také rolety a žaluzie.

Místnosti sloužící k odpočinku (zejména ložnice) zařizujeme v duchu Jin. Volíme doplňky z měkké textilie (satén, plátno, krajka, vyšívaná látka). Velmi dobře působí zdobené a řasené závěsy visící od stropu až k zemi.

Dolaďte si interiér krásnými záclonami a závěsy z našeho eshopu - naleznete je v sekci Závěsy, záclony.

action banner
feedback
NEWSLETTER
VÁŠ NÁZOR

Nenechte si ujít novinky a speciální nabídky.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a o všem se dozvíte jako první.

Váš názor nás zajímá!

Zavřít