Principy a ochrana soukromí na 4home.cz

4home.cz přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko "Rozumím" souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete podrobněji nastavit nebo kdykoliv vypnout v Nastavení soukromí

Rychlovarná konvice: jak vybrat a nepřebrat

31. 07. 2012 |

Rychlovarná konvice patří mezi kuchyňskými elektrickými spotřebiči mezi nejčastěji používané. Je proto důležité se při jejím výběru trochu zamyslet.

Kolik vody obvykle dáváte?

První věcí, na kterou bychom se měli dívat, je objem rychlovarné konvice. Ten se nejčastěji pohybuje v rozmezí 1 - 1,7 l. Je důležité uvědomit si, kolik vody běžně potřebujeme. Pokud často hostíme větší společnosti přátel a návštěv, vyplatí se nám sáhnout po rychlovarné konvici s větším objemem. To samé platí i o konvicích do kanceláří. V běžných domácnostech bohatě postačí objem konvice 1 - 1,5 l. Určitě je dobré také zkontrolovat minimální povolené množství vody v konvici.

NÁŠ TIP! Nevzdávejte se rychlovarné konvice ani na cestách - vsaďte na praktickou cestovní rychlovarnou konvici.Cestovní rychlovarná konvice Concept RK 7010

 

Dbejte na bezpečnost i praktičnost

Další velmi důležitou věcí jsou obecné parametry rychlovarné konvice. Nepostradatelnou výbavou je bezpečnostní rychlovarna-konvice-rk-3120-conceptsystém proti přehřátí, který se u novějších typů skládá dokonce z několika pojistek, automatické vypnutí, vyjímatelný filtr proti vodnímu kameni a pojistka víka. Zakrytá spirála u tzv. bezspirálových rychlovarných konvic zajistí sice o něco pomalejší ohřev vody, než jak je tomu u nezakrytých spirál, ale na druhou stranu zajistí menší usazování vodního kamene a také jeho jednodušší odstraňování.

Důležitým parametrem rychlovarných konvic je jejich příkon. Obecně platí: čím vyšší má rychlovarná konvice příkon, tím rychleji se v ní voda ohřeje. Příkon rychlovarných konvic se pohybuje v rozmezí 800 - 3000 W. Ideální je hodnota pohybující se okolo 2200 W.

sencor-swk-1741rd-rychlovarna-konvice-1full.jpgMezi praktické vybavení rychlovarných konvic patří také světelná signalizace provozu a zřetelný vodoznak, díky kterému můžete kontrolovat množství vody v rychlovarné konvici. Někteří ocení vodoznak oboustranný, který pak výborně poslouží pravákům i levákům. Náročnější uživatelé, zejména ti, kteří si libují v zeleném čaji nebo instantních kávách, zajisté ocení moderní konvice, které umožňují regulaci teploty vody.

Vyberte si design konvice, který vám bude slušet

Elektrické spotřebiče stále více lidí vybírá i s důrazem na jejich vzhled. Obzvláště máme-li krásnou novou designovou kuchyni, záleží nám na každém detailu. V tom nám výrobci rychlovarných konvic vychází vřele vstříc - výběr je opravdu bohatý. Často je to ovšem právě design, za který si u rychlovarných konvic připlatíme.

Základní volba, která vás čeká je mezi plastovými a kovovými - nerezovými konvicemi. Nerezové rychlovarné konvice poskytnou krásný elegantní luxusní vzhled. Hodí se zejména Rychlovarná konvice Concept RK 2240do moderně zařízených kuchyní. Zpravidla mívají ovšem o trochu vyšší hmotnost.

U plastových rychlovarných konvic se vám zase otvírá široká škála volby barevných kombinací a kreací, které umožní perfektní sladění celé kuchyně do vybraných barev.

Nepřekonatelným designovým doplňkem do vaší kuchyně může být elegantní keramická rychlovarná konvice ve tvaru klasických čajových konviček. Můžete zvolit klasickou bílou, s jemnými květinami, nebo bílou, kterou si můžete dotvořit podle své fantazie přiloženými barvami.

Myslete na životnost rychlovarné konviceRychlovarná konvice Concept RK 3020

Jak dlouho nám rychlovarná konvice vydrží, je samozřejmě záležitostí její kvality a jak často jí budeme používat. Na tom, že nám vydrží co nejdéle, se však můžeme podílet i sami.

Základem je samozřejmě dodržování všech základních pokynů pro její provoz a to zejména dodržení limitů pro minimální a maximální objem ohřívané vody. Velmi důležité je pak pravidelně odstraňovat usazený vodní kámen, který nejenom, že poškozuje konvici, ale také má vliv na chuť vody, tedy i nápoje z ní připravovaného. Na odstranění vodního kamene můžete použít buď speciální prostředky k tomu určené, nebo si pomoci klasickým octem.

action banner
feedback
NEWSLETTER
VÁŠ NÁZOR

Nenechte si ujít novinky a speciální nabídky.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a o všem se dozvíte jako první.

Váš názor nás zajímá!

Zavřít